Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Αμύγδαλα κατά της χοληστερόλης

almonds

Τα αμύγδαλα μπορούν να μειώνουν την κακή χοληστερόλη LDL, καθώς περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες.

Σε μια έρευνα που έγινε στον Καναδά και στην Καλιφόρνια, δόθηκαν σε άτομα με ψηλή χοληστερόλη στο αίμα, δύο διαφορετικές δίαιτες, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής διατροφής. Η μια περιείχε 74 gr. αμύγδαλα και η άλλη 37 gr. Μετά από ένα μήνα, φάνηκε 10% πτώση της LDL στο αίμα των ατόμων που κατανάλωναν 74 γρ αμύγδαλα, ενώ 4% πτώση της κακής χοληστερόλης στα άτομα που κατανάλωναν τη χαμηλή δόση των αμυγδάλων. Ο δείκτης κακής προς καλή χοληστερόλη (LDL/HDL) μειώθηκε σημαντικά, κατά 12% στην πρώτη ομάδα και κατά 8% στη δεύτερη.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως τα αμύγδαλα, σε μικρές ποσότητες καθημερινά και μέσα στα πλαίσια μιας ισσοροπημένης θερμιδικά διατροφής με ποικιλία θρεπτικών στοιχείων, μπορούν να μειώνουν την κακή χοληστερόλη.

 72 επισκέπτες on line