Κοτοσαλατά με κουκουνάρια

Κοτοσαλατά με κουκουνάρια

Υλικά για 1 μερίδα

150 γρ κοτόπουλο στήθος βρασμένο
1 μικρό κρεμμύδι
1 πράσινη σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, κινέζικο λάχανο κ.λ.)
λίγο μαϊντανό.

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • 20 γρ. κορινθιακές σταφίδες
  • 1 κ.σ κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ balsamico ξύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το για μισή ώρα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια βάλτε τα σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε από πάνω τη σαλάτα (που θα την έχετε κόψει με τα χέρια), τα φύλλα της ρόκας, του μαϊντανού και το κρεμμύδι. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και περάστε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το κρασί, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα για ελάχιστα λεπτά. Βγάλτε από το τηγάνι προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύστε τη σαλάτα.

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

  • Θερμίδες: 499 kcal
  • Πρωτεΐνες: 49.5 γρ
  • Υδατάνθρακες: 18.4 γρ
  • Λιπίδια: 19.3 γρ
  • Κορεσμένα: 3.5
  • Φυτικές ίνες: 2.9 γρ

Αφήστε μια απάντηση